יום חמישי, 5 בדצמבר 2013

נזיד עדשים - זיכרונות ומתכונים..






    נזיד עדשים - זיכרונות ומתכונים..

    פתחו את הרמקולים והקשיבו. חוויה מיוחדת...


    נזיד עדשים.

    עומדת שוב במטבח.....נו מה יהיה?

    וחושבת......

    חושבת על ספי ריבלין, שהלך לעולמו גם הוא בחג החנוכה כשקיוויתי שיהיה רק חג שמח!

    על האיש השמח שסופו היה עצוב כל כך.

    על הדודה האהובה חיה, שנפרדנו ממנה אמש בדרכה האחרונה,

    על אריק איינשטיין ששיריו מתנגנים באוזניי כל העת.

    על השמיים האפורים שגם הם בוכים.

    צולם הבוקר מחלון ביתי.
    ונודדת במחשבות...
    ונזכרת....

    לא תאמינו.....אבל...

    נזכרת בעשו (לא פחות ולא יותר).

    במורה שלי תקוה ז"ל , בשיעורי התורה.


    "האדום האדום הזה"
    וַיּאמֶר עֵשָׂו אֶל-יַעֲקב, הַלְעִיטֵנִי נָא מִן-הָאָדום הָאָדום הַזֶּה, כִּי עָיֵף אָנוכִי ...וַיִּמְכֹּר אֶת בְּכוֹרָתוֹ לְיַעֲקב, וְיַעֲקב נָתַן לְעַשׁוֹ לֶחֶם וּנְזִיד עֲדָשִׁים. [בראשית כה, ל - לד].


    מבשלת נזיד עדשים לחמם את הגוף.

    ההכנה קצרה ופשוטה

    התוצאה מחממת וטעימה.

    רוצים גם?

    כוס עדשים כתומות שטופות ומושרות מעט במים

    כוס אורז שטוף.

    בצל חתוך לקוביות ומאודה

    מלח, כמון בנדיבות, כורכום

    3-4 שיני שום

    כחצי כוס פטרוזיליה קצוצה.



    לאדות הבצל, להוסיף העדשים והאורז
    לערבב היטב
    להוסיף כ-3 כוסות מים.
    לבשל על אש קטנה בסיר רחב ושטוח.
    להוסיף התבלינים והפטרוזיליה.
    לערבב מדי פעם על מנת למנוע הדבקות לסיר.
    לכבות האש לאחר כחצי שעה
    לעטוף היטב במגבת רחצה גדולה למשך כשעה.





    בתיאבון.


    קר אחרי מנה כזו, כבר לא יהיה לכם.
    הכן גופך לחורף.
    רותי נבון שרה לנו על הגשם...מוזמנים להקשיב.












    צולם ממש הבוקר......






    כרמל, חיפה דצמבר 2013

    אין תגובות:

    הוסף רשומת תגובה

    חלון חיפאי בזריחה.

    אני מאלה משכימי קום. לא מסוגלת לוותר על נפלאות זריחת הבוקר. בכל בוקר מראה אחר המזכיר את בריאת העולם. המראה משתנה במהרה. התמונות הללו צולמו ב...