יום ראשון, 2 בינואר 2011

בננות.


    בננות - בריאות לשנה החדשה!

    03/01/2011
    3 Bananas.jpg

    בַּנָּנָה היא צמח דמוי עץ שגובהו בין 9-15 מטר.
    למגדלי הבננות יש ארגון...זה לא פשוט!

    לבננה אין  גזע מעוצה כמו לעצים רגילים. "גזע" הבננה הוא למעשה גבעול מעובה המורכב משכבות  של גלדים רבים, כמו הבצל. בעברית הוא קרוי גזעול.(גזע+גבעול)..
    הפירות המוארכים של הבננה מכונים "אצבעות" וגדלים בקבוצות צפופות שמכונות "כפות". הכפות מסודרות ויוצרות אשכול. צבע קליפת הפרי משתנה מירוק לצהוב עם ההבשלה ואז מתפרק העמילן והופך לסוכר ונותן לה את הטעם המתוק.. בשלב סופי  צבע הקליפה הופך לחום ולשחור עד שהפרי אינו ראוי לאכילה.
    טעם הפרי תלוי בזן. יש זנים מתוקים,ויש זנים חמצמצים.
    הבננה מומלצת כמקור לאנרגיה בזכות הסוכרים השונים שבה. מסייעת לסובלים מלחץ דם גבוה (בזכות תכולת האשלגן הגבוהה שבה ומיעוט הנתרן). יש לה סגולות רפואיות רבות לבעיות רפואיות נוספות כמו אנמיה (בשל תכולת הברזל),השמנת יתר (נותנת תחושת שובע) עצירות (בשל תכולת הסיבים), עייפות , בעיות ריכוז (אשלגן), בחילות, עקיצת יתושים (טיפול בעזרת קליפת הפרי), כיב קיבה (מנטרלת את חמיצות היתר) ואף דיכאון (חלבון המשפר את מצב הרוח),יש בה כמות גדולה של מינרלים וויטמינים.

    בננה
    ערך תזונתי ל-100 גרם
    מים74 ג'
    קלוריות90 קק"ל
    חלבונים1.0 ג'
    פחמימות22 ג'
    פחמימות זמינות21.5 ג'
    שומן0.5 ג'
    כולסטרול0 מ"ג
    ויטמין A8 מק"ג
    ויטמין B10.05 מ"ג
    ויטמין B20.1 מ"ג
    ויטמין B30.8 מ"ג
    ויטמין C9 מ"ג
    ברזל0.5 מ"ג
    סידן10 מ"ג
    אשלגן375 מ"ג
    נתרן1 מ"ג
    סיבים תזונתיים0.5 ג'
    בארצות הטרופיות משתמשים בכל חלקי צמח הבננה למטרות שונות: העלים הטריים משמשים להגשת מזון (תחליף צלחת), בעלים היבשים מרפדים מיטות ולקירוי בקתות. בסיבי הגבעולים והעלים משתמשים לקליעת סלים יפיפיים, מחצלות(תחליף שטיח), חבלים,ואפילו ומלכודות לדיג, ואף לחיטוי פצעים ובעיקר טיפול ביבלות (הידעתם?).
    בתקופה בה חייתי בארה"ב, הבננות היו חביבות עלי במיוחד בשל טעמן המתוק וצורתן המיוחדת. לניו יורק הן הובאו מן הדרום. שאר הפירות היו בטעם של סבון...משהו בלתי נסבל...הכל נראה יפה בחוץ ועטוף באריזה מיוחדת (טוב איך יצדיקו את המחיר?). ואמריקאים - אתם יודעים - קונים ביחידות. רק אצלנו הישראלים העגלות עמוסות ירקות.
    באיזור ההיספאניים בניו יורק הייתי נפגשת בבננות גדולות וירוקות שהיו קולים על הגריל, לצד קני הסוכר שזכרתי מילדותי או מטגנים פרוסות. האמת? חששתי לטעום, אבל פעם ניסיתי בבית כדי שאם אחמיץ פנים לא אעליב איש! היה מפתיע!
    מהילדות שלי זוכרת בננות שמנות במיוחד שהייתי מקלפת אותן כמו תירס ואוכלת אותן בהנאה גדולה. הן נקראו אז בננות ערביות. לא ראיתי אותן מאז אבל טעמן הנפלא זכור לי עד היום. נו טוב...שוב זכרונות ילדות....
    כשהעתקתי את מקום מגורי לצפון, לא תארתי לעצמי שבדרכי מהדרום המוכר, אעבור באיזור זכרון יעקב ובנימינה בדרכים שמפגישות אותך עם מטעי בננות לרוב.
    שאני לא אצלם? אין מצב!
    יצאתי ליישובי חוף הכרמל הקרובים ו....הנצחתי...
    להביט בבננות זה עולם ומלואו, משפחות שלמות ואפילו שתילים
    בכל הגילאים.
    אני מכורה!!!!!! לבננות ולמצלמה.....





    על בננות לא מספיק להסתכל/לצלם/להביט!
    קדימה למטבח! בואו לטעום את מיקצפת הבננות שלי...
    החומרים!
    בננה בשלה
    תבנית קרח
    אפשר פסיפלורה אחת!
    חצי כוס חלב.
    (ללא תוספת סוכר, אין צורך).
    להכניס הקרח למעבד מזון (כן תבנית קרח שלמה) עם להב המתכת. להוסיף הבננה וחלב כחצי כוס.
    להביא עד להקצפה אוורירית.
    מוכן!
    לרוויה!



    יאמי...טעיםםםםםם!

    ועוד פטנט.....
    גלידת בננות (מצטערת אין תמונות).
    הקפיאו 2-3 בננות קלופות ופרוסות . הכניסו למעבד מזון (להב מתכת) ופשוט הקציפו. אפשר להוסיף תמרים לחים כמו שאני עשיתי. הקצפה אורירית ולאחריה הקפאה....נותנים תוצאה של גלידה מעולה! נסו וספרו לי.

    רבות נכתב על סגולותיה של הבננה. לא מתכוונת להחליף את הויקיפדיה.
    ואם בבננות עסקינן לא לשכוח את השיר
    http://www.youtube.com/watch?v=3Xrzi6foCB0
    רציתי לשתף באהבתי הישנה....
    יום טוב והרבה בריאות לכם חברים!

    אין תגובות:

    הוסף רשומת תגובה

    לחמניות כוסמין מלא.

                                              רק באפיה ביתית יודעת מה המרכיבים                            יודעת שאין חומרים מיותרים.            ...