יום ראשון, 16 באוגוסט 2015

עוגת גבינה קרה ללא אפיה



 

כל כניסה למטבח בימים חמים כשהטמפרטורה סובבת סביב 33-36 מעלות
אני אומרת לעצמי
אולי אלך על הגירסה הקרה?
אולי?
לא תמיד אני מצליחה.
כי הלחם כבר תפח, התנור חם אז אולי אאפה עוד עוגיות או רולדת תמרים?
אבל זו העוגה הכי הכי אהובה עלי.
 תזיזו את האבטיח שתופס מחצית מהמקרר
ותכינו בקלי קלות.


החומרים
חבילת פתי בר

כפית תמצית וניל
כוס חלב קר
שמנת חמוצה רגילה
גבינה 5 % 500 גרם
חבילה פודינג וניל


פשוט נכון?

לערבב את הפודינג עם החלב, הגבינה והשמנת ולהקציף היטב

בתבנית להניח שכבת ביסקויט לזלף מעט מים מהולים בתמצית וניל או מעט יין מתוק אפשר גם כפית קפה נמס מומסת ברבע כוס מים
למרוח מחצית מהקרם
עוד שכבת ביסקויט והתזה של יין מהול במים
ויתר הקרם למרוח היטב.
בסיס פתי בר, שכבת גבינה, שוב שכבת פתי בר ושכבה עליונה גבינה.




ועכשיו לקישוט כראות עיניכם.
נחמד לפזר מעט שוקולית במסננת דקה.
 או תלתלי שוקולד (בעזרת קולפן ירקות)
או פשוט ריסוק של עוד מספר ביסקויטים ופיזור מעל.
והנה יש לכם עוגת גבינה הכי טעימה שיש.
מבלי להזיע.
רק ללקק ולהנות מכל ביס.



לקרר במקרר למספר שעות עד לגיבוש.



תהנו!



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

אין לי ארץ אחרת. ביקור בנוף הגליל.

                                                        מזה שנים שלא עליתי על מטוס יצאתי לתור ארצות אחרות. נהנית לגלות כאן, מקומות קסומים של...