יום חמישי, 25 ביוני 2020

פפאיה באדנית שלי...לא יאמן.....


                                                                

צמח הפפאיה שבתמונה, גדל אצלי באדנית מזרע קטן שנמצא בפפאיה שנאכלה בביתנו.

זה היה ניסוי של "מה כבר יכול להיות?"

ננסה!!!

וניסיתי וזו התוצאה.

ידעתי שאין לה סיכוי להתפתח באדנית והעברתי אותה לגור במושב.

למרות ההתחלה המבטיחה היא לא שרדה את השינוי

וקמלה.

היו לי הרבה ציפיות ותקוות ואפילו סקרנות מה יקרה בהמשך? עד כמה תפתיע?

בכל מקרה, כמו תמיד, יצאתי לחקור מקורותיה.
משתפת....


 מתוך ויקיפדיה.

פפאיה (שם מדעי: Carica papaya) היא פרי טרופי דו-פסיגי במשפחת הפפאיים.

מוצאה של הפפאיה מאמריקה התיכונה וכיום מגדלים אותה בארצות הטרופיות בכל כדור הארץ. 
למעשה היא אינה עץ כי אם צמח עשבוני רב-שנתי, שגבעולו היחיד עבה כגזע, וגובהו עשוי להגיע ל- 8 מטר בקירוב. 
צמח הפפאיה דומה במראהו לדקל הנושא פירות גדולים.

כשפרי הפפאיה צעיר, יש בו מיץ חלבי המכיל אנזים בשם פפאין המפרק חלבונים

שיש לו שימוש רפואי ותעשייתי וכן שימוש במטבח לשם ריכוך בשרים

בתחילה צבעו של הפרי הוא ירוק כהה מבחוץ ולבן מבפנים. 

לאחר כמה שבועות מתחיל הפרי להבשיל וצבעו משתנה לצהוב ולאחר מכן לכתום. 

הפרי בשל לאכילה רק לאחר שצבעו הפך לכתום, ואז טעמו מתוק, בדומה למנגו או למלון.


ראיתי אותה בחצר אחד הבתים. עצרתי את המכונית.....
והנה היא בתחילת העונה, בטרם הבשילה....
היא נראית בשלה לאכילה.

הפפאיה שייכת למשפחת הפפאיים. היא גדלה באקלים טרופי ובישראל באזור יריחו. 

הפפאיה היא פרי גדול ובשרני, צורתה כמלון וצבעה נע מצהוב-כתום ועד ורוד. 
יש המשווים את טעמה של הפפאיה לטעם האפרסק, המנגו ואפילו לתות השדה. 

היא מבשילה ברוב חודשי השנה תוך מספר ימים בטמפרטורת החדר ומוכנה לאכילה כשהקליפה צהובה וכשהפרי מתרכך. 

הפפאיה גדלה במהירות ומשקלה נע בין 250 גרם ועד תשעה ק""ג לפרי. באיים הטרופיים אוכלים את הפפאיה לארוחת בוקר או כחלק מסלט ומייחסים לה סגולות מרפא. 

אפשר לאכול את הפרי טרי, מיובש או משומר, והוא משמש להכנת לפתנים, מרקחות, תבשילי בשר, 
בתעשיית הבירה, תעשיית המזון, הקוסמטיקה והתרופות.

הרכב תזונתי: הפפאיה מכילה כמות גדולה של ויטמין A, B, C, סידן, זרחן, ברזל, אשלגן וחומצה פולית.
שימושים רפואיים: מכילה אנזים פרוטאוליטי (מפרק חלבונים) הקרוי פפאין המסייע לפירוק חלבונים ומתאים לסובלים מבעיות עיכול כמו גזים, נפיחות בשל חסר באנזים, שיכוך כאבים, ריפוי כליות ודופק מואץ (בשל חומר הקרוי קראפין הנמצא בפפאיה). בשנים האחרונות מפיקים מהפפאיה אבקה המסייעת לטיפוח עור הפנים.
לפי הרפואה הסינית: מחזקת את מערכת העיכול, מסייעת בריפוי זיהומי מעיים, בהפחתת ליחה, בהשמדת פרזיטים ותולעים במעיים ומקילה על כאבי בטן.(ifeel).
מהרשת.

שם בלועזית: Papaya   (מבשלים)


- > מקורו של הפרי הטרופי גדול המימדים במלזיה. כיום הוא גדל בעיקר במדינות אסיה, דרום אמריקה ואפריקה. 



הפפאיה גדלה על עץ מדומה, למעשה עשב רב שנתי בעל גזע נוקשה וחלול בגובה ממוצע של 10-5 מטר. 

עץ הפפאיה מניב כ-75 ק""ג פרי בשנה, כאשר משקל פרי בודד נע בין 250 גרם ל-10 ק""ג.

הפפאיה נפוצה מאד במטבח האסיאתי. אל הפרי הירוק והקשה שטרם הבשיל מתייחסים כמו לירק והוא שכיח במנות טריות , כמו סלט הסום טאם התאילנדי, ובתבשילים. השרייה של פרוסות הפפאיה הירוקה במי קרח תעניק להם פריכות נוספת. טעמה של הפפאיה הבשלה והכתומה מזכיר שילוב הרמוני של אפרסק, אננס ומנגו ומרקמה רך ועסיסי. הפפאיה הבשלה משמשת להכנת סלטים, מרקים, רטבים, משקאות וקוטיילים.

פפאיה היא אחד הפירות הכי בריאים שיש וסגולותיה המובחרות משמשות גם בתעשיית הבשר והקוסמטיקה. המלצות: לשתף אותה בסלט או סתם לצלות עם סוכר חום

הפפאיה היא לא סתם פרי אקזוטי. מדובר בעצם במפעל קטן רב-תכליתי. בתעשיית הבשר, העורות והקוסמטיקה יש לה תפקיד חשוב בפירוק חלבונים וריכוך, בזכות אנזים הפפאין, אך לא מדובר רק באוצר לתעשייה אלא גם בנכס תזונתי ואחד הפירות הבריאים ביותר.
הפפאיה משמשת מקור למינרלים חיוניים כמו אשלגן ומגנזיום, עשירה בבטא קרוטן וויטמין C נוגדי חמצון המסייעים במניעת מחלות לב וסרטן ובנוסף שפע סיבים תזונתיים, המסייעים לעיכול. מולדתה של הפפאיה היא דרום אמריקה, והיא גדלה רק באזורים בהם שורר אקלים חם.
לשומרי הדיאטה: בפפאיה כתומה בשלה 39 קלוריות ל-100 גרם.
סגולות

  
פפאיה יש סגולות מרפא מופלא מוכר מימי קדם. זה לא מזון אלרגני נפוץ.  אחד הפירות שמתעכל בקלות הרבה ביותר, 
הוא מזון בריא 
היתרונות הבריאותיים של פפאיה הם רבים מדי מכדי להזכיר, אבל הנה רשימה של תרופות עבור חלק מן המחלות הנפוצות יותר:

אנטי דלקתי: דלקת בתוקף נגד מ papain ב פפאיה מאוד להפחית דלקת במחלות כגון, דלקת מפרקים שגרונית דלקת מפרקים ניוונית, צינית ואסטמה.
סרטן המעי הגס, מניעת: סיבים עשיר לאגד פפאיה כדי מסרטנים ורעלים במעי הגס מסולק מהגוף במהלך פעולת המעיים.
העיכול סיוע: פפאיה הידוע עבור משלשל עדין וטבעי בתוקף שלה אשר מסייע לעיכול. נלקח בקביעות, זה יכול לעזור עצירות הרגילה, דימום ערימות שלשול כרוני.
אמפיזמה, הגנה נגד: אם אתה מעשן, או חשופים לעישון פסיבי, לצרוך מיץ פפאיה בקביעות ויטמין הגבוהה התוכן. זה עשוי להציל את חייכם כפי שהוא יהיה מאוד להפחית דלקת הריאות שלך.
מחלות לב, הגנה נגד: שלושת אנטי חזק מאוד חמצון ב ופפאיה למנוע חמצון של הכולסטרול. כולסטרול מחומצן טפסים המכות מסוכן שיכול בסופו של דבר לגרום להתקפי לב או שבץ.
מעיים והפרעות: papain ב פפאיה בוסר הוא מאוד מועיל למי חסרים מיץ קיבה, יש עודף של ריר בריאים בבטן, הפרעות בעיכול לבין גירוי במעיים.
הווסת חריגות: צריכת מיץ פפאיה בוסר לעזור לחוזה סיבי שריר הרחם, וכתוצאה מכך זרימת מחזור סדיר ותקין. זה שימושי במיוחד במקרים של הפסקת הווסת ב גברות צעירות בשל הקור או טראומה.
מחלות עור: מיץ פפאיה בוסר הוא מאוד מועיל בטיפול בהפרעות עור כמו אקנה ופסוריאזיס. כאשר מוחל על הפצעים, זה מונע היווצרות מוגלה ונפיחות. הדבק עשוי פפאיה בוסר כאשר מוחל על פניו, עשויה להסיר כתמים פיגמנטציה או חום, ועושה את העור חלק ועדין. נסה את זה.
הטחול ההרחבה: לטבול לחתוך פפאיה בשלה בחומץ למשך שבוע, ולאחר מכן לצרוך פעמיים ביום עם הארוחה עד הטחול הוא מנורמל.
הפרעות גרון: משקה דבש מעורב מיץ טרי מ פפאיה בוסר בקביעות על השקדים מודלקים עבור דיפטריה והפרעות הגרון אחרים. זה ממיס את הממברנה ומונע התפשטות הזיהום.

 



תגובה 1:

חלון חיפאי בזריחה.

אני מאלה משכימי קום. לא מסוגלת לוותר על נפלאות זריחת הבוקר. בכל בוקר מראה אחר המזכיר את בריאת העולם. המראה משתנה במהרה. התמונות הללו צולמו ב...