יום ראשון, 21 ביוני 2020

אפיית לחם ביתית - מתכון



ימים חמים שכאלו נפלאים לאפיית לחמים.
השמרים תופחים ותופחים ולא עוצרים.
ואם כבר בבית אופים....
כדאי להכניס טעמים שונים.
אז במה אבחר הפעם?
אההההה.......אגוזי לוז.......
You can'nt  loose
אז קדימה למטבח.
נא לא להרתע!
אפיה בשמרים? למה אתם נבהלים?


                                                                               

החומרים -
כף שמרים יבשים
כף שטוחה סוכר
מעט מים חמימים.
מערבבים יחדיו ומשהים.

מוסיפים -
3 כוסות קמח לבן או מחצית לבן והחצי האחר מלא.
2 כפות שמן
כף מלח
מים פושרים לפי הצורך בעת הלישה. (למעלה מכוס).
ניתן להוסיף קמח אם הבצק דביק מדי.
מערבבים, לשים, מכינים כדור , מכסים במגבת ומניחים לתפוח.
כעבור כחצי שעה לערך, לשים שוב.
מוסיפים אגוזי לוז שנטחנו במעבד מזון, אפשר חמוציות, בצל מיובש. השילוב מוצלח (מנסיון).
מכינים ככר לחם עגולה או מוארכת, מפזרים תירס טחון דק על התבנית (לא משמנים)
                                                          



ומניחים לתפוח.....קיץ, חם הכל קורה מהר וטוב!!
לחרוץ כ-3 חריצים בבצק, מקשט את הלחם.
והרי התוצאה.
בתיאבון!


אותי אל תשאלו על ""אופה לחם"". מעולם לא היה לי.
""עשר אצבעות לי יש - כל דבר יודעות הן"". מכירים את השיר?
http://www.youtube.com/watch?v=L_w2wMTVfbY
"

2 תגובות:

  1. כמה זמן את לשה את הבצק? או הלישה מעטה רק עד גיבוש בצק כדי להימנע מיצירת גלוטן?

    השבמחק
  2. לשה כ-7-8 דקות. משהה עד להכפלה, מכוסה במגבת. לשה פעם שניה, מעצבת מתפיחה שוב ואופה בחום גבוה. בהצלחה. פשוט וקל

    השבמחק

מראות מיפן

                                            לא, אני לא ביפן למרות שרציתי.                           המקום הקסום  הזה מעורר בי סקרנות.       ...