יום שני, 4 בינואר 2016

עוגיות מלוחות לאפיה עם ילדים.

 
 

 
מי אמר שעוגיות הן תמיד מתוקות?
כל כך הרבה מאיתנו נמנעים מסוכר מטעמי בריאות.
רבות הכתבות והמחקרים שאנחנו חשופים אליהם בנושא הסוכר הלבן.
נכון אי אפשר בלעדיו...(לא אני!)!!!
אבל אפשר גם לפעמים לגוון.
למה להתעסק בפלסטלינה כשאפשר גם להנות וגם ליצור?
ובסוף לאכול!!!

עוגיות מלוחות -
ההוכחה.....נחטפו בעודן חמות היישר מהתבנית.
החומרים!
כ-3 כוסות קמח. (1.5 קמח לבן, 1.5 קמח מלא)
כף שמרים יבשים + כפית סוכר להמיס יחד עם מעט מים פושרים.
1/3 כוס שמן חמניות
2 כפות חמאה או מחמאה (לפרווה).
1/2 כפית אבקת אפיה.
כף מלח.
מים פושרים לפי הצורך (בין חצי ל-3/4 כוס).
קצח, שומשום, בצל יבש - בתוך הבצק או במריחה חיצונית +ביצה.
והבצק נראה כך -
מאד נעים למגע . אני מבטיחה!!!
ההכנה כמו תמיד במעבד מזון כמובן!!!
בוצעים ממנו כדורים קטנים ובעזרת כפות הידים מגלגלים לנקניק ארוך .

והידיים של בת 4 . ההנאה רצופה באושר וחיוכים!
והתוצאה......
מכניסים לתנור...מחכים לריח שיפשוט ברחבי הבית...
יאמי!
אתם מוזמנים לנסות.
יצירה נפלאה עם ילדים שאוהבים יצירה!
אתם מוזמנים לנסות ולהנות!
ובעוגיות עבאדי להתחרות!
ניסיתם? שתפו! מחכה לשמוע מכם. 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

מראות מיפן

                                            לא, אני לא ביפן למרות שרציתי.                           המקום הקסום  הזה מעורר בי סקרנות.       ...