יום חמישי, 16 באוגוסט 2018

זיכרונות וטעמים מבית ההורים



חמישי בבוקר!
המטבח, או כפי שאני קוראת לו "חדר היצירה השימושי" - מוכן לפשיטה.
השבת כבר בפתח.........
כן היא שוב כאן, מהר כל כך.
רק התענגנו על הקודמת, שחלפה עברה לה ביעף..
והנה שוב הכנות, רשימת קניות, מחשבות על מה נכין הפעם!
חם, המטבח אינו מקום אידיאלי לבילוי עכשווי.
מן הסתם נעים יותר מול גלי הים,
להנות ממשב רוח של בוקר.....
אבל המצפון מציק ומנפנף באצבע המורה......
כי לו יש תוכניות מגירה.
מעלה מנבכי הזיכרון, מתכון שנותר יתום כבר תקופה.
פשוט כי יש תחלופה....
כי זה מה שקורה בחדר היצירה!.
אז קפה כבר שתינו? תוכניות כבר עשינו?
מפליגה בזכרונות מבית ההורים, זכרון של טעמים
תחושות של ילדות רחוקה, על קצה הלשון,
מרחפת על ענני עולם הדימיון.....
הנה נפלה ההחלטה - היום בין השאר - אגע בזכרונות מתוקים
אזכר בילדות ותחושת געגוע להורים.
לבית, למשפחה הגרעינית, לשולחן האוכל שאליו מסבים
רק ארבעה.....
שכחתם שהיו גרמנים, שדיללו את משפחותינו
והשאירו רק מעט ניצולים?
משפחה קטנטנה, ללא סבים וסבתות, ללא אחים ואחיות
שיודעת להעריך ולראות את חצי הכוס המלאה.
לזכר אותם הימים, של ילדות מתוקה
נהנה ממחשבות מתוקות והרבה טעמים.
רוצים להשתתף בחגיגה?


המצרכים למגולגלות המנחמות!
2.5 כוס קמח כפרי
חצי שקית אבקת אפיה
50 גרם חמאה
1/3 כוס חד פעמית קרה - שמן חמניות/תירס
גביע שמנת חמוצה

ללוש היטב. להניח במקרר לשעה שעתיים.
לחלק ל-3 חלקים.
לרדד עלה, למרוח ממרח תמרים + קנמון + אגוזי מלך קצוצים
לגלגל ולחתוך לפני האפיה.

להניח על תבנית מכוסה בנייר אפיה ולאפות עד שמשחים.
לקרר ולאחסן.
בתיאבון והנאה.


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

חלון חיפאי בזריחה.

אני מאלה משכימי קום. לא מסוגלת לוותר על נפלאות זריחת הבוקר. בכל בוקר מראה אחר המזכיר את בריאת העולם. המראה משתנה במהרה. התמונות הללו צולמו ב...