יום שלישי, 13 בינואר 2015

רולדת חומוס מפתיעה! מתכון!!!




לפעמים אני מהרהרת במחשבה שהמקום בו אני הכי נועזת...הוא.....
המטבח.
משום מהשם אני אוהבת להעמיד לעצמי אתגרים 
ולא פעם מפתיעה את עצמי בתוצאות.
והפעם אולי משהו הכי הזוי שהכנתי.....
רולדת חומוס.
זה התחיל מכך שהכנתי בצק שמרים מקמח מלא. כמו תמיד.

החומרים ודרך הכנת הבצק.
כף שטוחה של שמרים יבשים
כף שטוחה של סוכר
מים פושרים כחצי כוס. לערבב היטב ולהניח להתפחה.
2 כוסות קמח מלא
2 כפות שמן
כף שטוחה של מלח.
לערבב הכל להניח בקערה
לשרות קמח על הבצק.
לכסות במגבת ולתת לו לנוח ולתפוח .

מלית חומוס
2 כוסות חומוס מבושל (לאחר השרייה של יומיים והחלפת המים)
2 בצלים מטוגנים בכף שמן עד להשחמה.
לטחון החומוס המבושל במעבד מזון
להוסיף את הבצל לטחינה קצרה ביותר.
להוסיף מלח, פלפל, כפית פפריקה, כף שטוחה כמון
ביצה אחת.

אופן ההכנה
לרדד עלה לחתוך לאורך
להניח מצית מהמילית בכל צד כמו בתמונה.

לגלגל לרולדה.
להניח על נייר.
למרוח ביצה + שומשום.
לאפות ולהנות.



נסו ותהנו.

טיפים
השרו כמות גדולה של חומוס בקערה למשך יומיים
החליפו את המים פעמיים ביום.
מחצית הכמות שימרו בשקית בפריזר להכנת פלאפל.

את היתר לבשל עד שמתרכך.
הכניסו לשקיות כריכים והקפיאו מנות להכנת חומוס ביתי.

הקפיאו רולדה אחת בפריזר.
לפני הארוחה להכניס לחימום בתנור.
יהיה טרי כאילו נאפה עכשיו. 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

ביאליק מונצח בשדרות ח"ן רחובות

  בילדותי גדלתי ברחובות. כל חזרה למקורות מפגישה אותי עם העבר וגורמת להתרגשות.   כך זה אצלי.                 שדרות ח"ן (ע"ש חיים נח...