יום שני, 19 בינואר 2015

תבשיל סלק - מתכון.



 
פורסם ב-19 בינואר 2015, 16:55 במדור מתכונים
 



מה אנחנו הכי אוהבים בחורף?
מרק כמובן.
תבשילים חמים.
חזרתי אחרי יום עבודה, נכנסתי למטבח, הסתכלתי סביב
לקחתי סיר רחב,
מלאתי מים והבאתי לרתיחה.
הסתכלתי סביב, אספתי מספר ירקות,
וכבר דימיינתי את המרק המהביל
בקרוב מאד.

מצרכים
2 סלקים מקולפים וחתוכים
4 תפו"א גדולים
בצל
4 גזרים חתוכים.

הכנסתי לסיר המים הרותחים כיסיתי לבישול איטי.
הוספתי -
שורש ג'ינג'ר מרוסק על פומפיה דקה - כמות של כף.
2 כפות אבקת מרק עוף פרווה.
חצי כף סוכר.
חצי כפית קינמון.
מלח.
חצי כפית פלפל שחור.
פטרוזיליה קצוצה דק/שמיר.
כף שמן זית.

לבשל...לבשל...הנה כבר מוכן.
למעוך גס את הירקות במועך פירה.
בתיאבון.

והנה הסיבה לכותרת המוזרה.....
העברתי מתוך סיר המרק כ-3 - 4 כוסות לסיר קטן.
הוספתי כחצי כוס קוסקוס בינוני (אינסטנט)
3-4 פטריות שמפיניון חתוכות לפרוסות דקות
הרתחה.
כיבוי האש. לחכות להספגה מלאה של הקוסקוס והתרככות.
קיבלתי נזיד מעולה ומשביע לימי החורף הקרים
כאן אצלנו בחיפה.
לזה התכוונתי "2 במחיר של אחד".
נכון שצדקתי?

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

חלון חיפאי בזריחה.

אני מאלה משכימי קום. לא מסוגלת לוותר על נפלאות זריחת הבוקר. בכל בוקר מראה אחר המזכיר את בריאת העולם. המראה משתנה במהרה. התמונות הללו צולמו ב...