יום שני, 15 במאי 2023

לזניה ביתית קלה להכנה.

 



                                           לאחר צפיה בסרטון של תומר תומס על הכנת לזניה

                                נכנסתי למטבח ובהשראתו עם שינויים גדולים הכנתי לזניה משלי.


                                                  חומרים ואופן הכנה

                                                    כמה קלה להכנה ללא בישול מקדים.

                                                 הכנתי בתבנית פיירקס מלבנית. מריחה בנטורינה ולעבודה.

                                            חבילת פסטה (לי היתה פסטה פרפרים)

                            תומס מדבר על דפי פסטה. (לא היו לי).

                                               קערה אחת

                                   קופסא של 500 גר' גבינת סקי 5%

                                                     קוטג' . 

                                         אפשר גם שמנת 9%

                                     לתבל במלח, פלפל ואבקת שום.

                                              בקערה אחרת

                             עגבניות מרוסקות טריות או שימורים

                          לתבל באורגנו, בזיליקום, מלח, שום, פלפל.

                                 לכסות התחתית בשכבת פסטה.

   להניח מחצית מהגבינות ומעליהן מחצית מרוטב העגבניות.

         לכסות שכבה נוספת של פסטה (לא מבושלת)

               מעליה שארית הגבינות והעגבניות.

            לפזר עוד מעט מהבזיליקום ואבקת שום.

                לכסות בנייר אפיה שהורטב וקומט.

            מעליהם לאטום בנייר כסף או שקית קוקי.

            לאפות בתנור שחומם מראש ב-170 מעלות.

     אחרי כחצי שעה להסיר הנייר ולאפות עד למעט השחמה.

                                       בתיאבון. קל וטעים.


                                                            

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

חלון חיפאי בזריחה.

אני מאלה משכימי קום. לא מסוגלת לוותר על נפלאות זריחת הבוקר. בכל בוקר מראה אחר המזכיר את בריאת העולם. המראה משתנה במהרה. התמונות הללו צולמו ב...