יום שלישי, 30 במאי 2023

המאפייה הביתית בפעולה....






אני רגילה שאתם שואלים שוב ושוב למתכון.
אז תדעו לכם, שהכנת לחם היא פשוטה בתכלית.
הבצק הוא בסיסי....
מה שמשתנה הוא הקמח.
קמח לבן נותן תוצאות הכי טובות.
אבל........הוא פחות בריא.
תמיד עדיף שיפון/קמח מלא/כוסמין.
כמות המים משתנה בהתאם.



מתכון
 כף שמרים יבשים
כף שטוחה סוכר
4 כוסות קמח מלא/כוסמין
תמיד טוב לערבב קמחים.
במעבד מזון/מיקסר לערבב היטב.
להוסיף רבע כוס שמן
כף שטוחה מלח.
להתחיל להוסיף מים פושרים לפני הצורך
תוך כדי לישה, עד שנוצר בצק שנפרד מהדפנות.
לישה לשחרור הגלוטן אורכת כ-7-8 דקות.
בסיום להוסיף גרעיני חמניה/בצל מיובש/זיתים ועוד.
אפשר קימל, פשתן, תבלינים, 
 הבצק חייב לנוח כשהוא מכוסה.
כדאי לכסות במגבת.
זמן ההתפחה תלוי בטמפרטורת החדר.
בקיץ כחצי שעה.
בחורף יותר.

בשלב הבא....נלוש שוב להוצאת האוויר.
ניצור לחמים או לחמניות.
נניח על תבנית עם נייר אפיה.
כאן מתחילה ההתפחה השניה.
לקראת האפיה בתנור מחומם ב-200 מעלות
להתיז/לרסס מים על הלחמים
לאפות עד שמתקבלת קליפה קשה ושחומה.
תם ונשלם.


בתיאבון!
















 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

אין לי ארץ אחרת. ביקור בנוף הגליל.

                                                        מזה שנים שלא עליתי על מטוס יצאתי לתור ארצות אחרות. נהנית לגלות כאן, מקומות קסומים של...