מיפגש בין אוכלי פחמימות לבין המתנגדים
קורה כמעט מדי יום ביומו.
למען הסר ספק.....אני מהלא יכולים להעביר יום בחיי - ללא לחם.
אין מצב!!!.
אז מה אם הייתי פעם מידה 36 שנים ארוכות (מרביתן)?
ומה אם סביבי חברות שלא נוגעות בפחמימות......?
שמרים וקמחים הם דיירי קבע במטבח שלי.
נכון, קראתי רבות על מעשיי הרמייה במאפיות ידועות ,
על הכנסת קרמל וחומרי צבע למוצרים האמורים להיות עשויים "קמח מלא"..
הפשרה?
מכינה לבד.!!!
כבר כתבתי מספר רשומות בנושא.....
ואני לא מרפה, מתאמנת, מנסה ומוציאה תחת ידי לחמים שונים
ממעבדת הלחמים הביתית שלי.
הנה, כמה מהתקופה האחרונה......
וזה ניסיון מוזר...
מסוג השאלות "מה כבר יכול להיות?"
קצח, שיבולת שועל והרבה גרעינים..
וזה מקמח מלא שבתוכו אגוזים,גרעיני דלעת וחמניות. יאמי..
הוא רק נראה תמים כזה..
המידע הרצ"ב מקורו ברשת.
הפחמימות הן אב מזון. אצל האדם הממוצע הפחמימות מהוות כחמישים אחוז ממספר הקלוריות בתפריט היומי. יש סוגים שונים של פחמימות . יש פחמימות פשוטות ויש פחמימות מורכבות. הפחמימות המורכבות הן הפחמימות בעלות החשיבות התזונתית. הפחמימות הופכות לגלוקוזה שהוא מקור האנרגיה החשוב לגוף . נוסף על כך לפחמימות תפקידים חשובים בפעילות המוח , במערכת העצבים, בכבד ועוד . הפחמימות הפשוטות הן הסוכרים ואילו הפחמימות המורכבות הן העמילן . העמילן נמצא בקמח, בדברי בצק באורז, בתירס, בסולת בתפוחי אדמה ועוד. תהליך העיכול של המאכלים המכילים עמילן הוא איטי ולכן אחרי אכילתם אנו חשים הרגשת שובע לאורך זמן רב יותר, אך אם נאכל יותר ממה שבגוף צורך ייהפכו העמילנים לשומנים.
פחמימות – מדוע חשוב לשמור על האיזון?
- ספירה והגבלה של פחמימות חשובה כדי לפקח על רמת הסוכר בגוף. אחרי אכילה בלתי מאוזנת עולה רמת הסוכר בגוף ונגרמים נזקים.
- נזקים לטווח הקצר – השמנה. לאחר כל עלייה ברמת הסוכר בגוף נוצרת נפילה. הגוף מנסה לאזן את רמת הסוכר ודורש עוד אוכל, וכך אנו צורכים יותר אוכל מהדרוש לגוף.
- נזקים לטווח הארוך- הוצאת הגוף מהאיזון של רמת הסוכר, עליות ונפילות קיצוניות עלולות לגרום לבעיות רבות, ובעיקר למחלת הסוכרת.
- חשוב לאזן את הפחמימות בגוף על ידי אכילת פחמימות מורכבות שמקורן בקמח מלא, בפירות וירקות. יש להמעיט באכילת פחמימות ריקות שמקורן בסוכר ובקמח לבן.
פחמימות – כמה דברים שתופתעו לדעת
- כל גרם פחמימות שווה ארבע קלוריות.
- לחם אינו משמין. שבע פרוסות לחם רגיל או עשר פרוסות לחם דייאט שוות לסטייק אחד מבחינת הקלוריות.
- פחמימות פשוטות מצויות בסוכר, בדבש. בריבה, בשוקולד, בפירות ועוד. פחמימות אלה נספגות במהירות במעיים , מעלות את רמת הסוכר ולכן כדאי להמעיט באכילתן.
- ארוחה ממוצעת מכילה בין ארבעים וחמש עד שישים גרם פחמימות. את הכמות המדויקת כדאי לקבוע עם דיאטן מוסמך או עם הרופא. כמות הפחמימות תלויה הפעילות היומית ובמצב הבריאותי. אחרי שתדעו כמה פחמימות יכולה להכיל כל ארוחה תקבעו את סוג המזון ואת הכמויות.
- הדרך היעילה לספור את כמות הפחמימות הא לקרוא את התוויות המוצמדות למזון. במשך הזמן תלמדו להעריך בעצמכם את כמות הפחמימות בכל מזון.
- מומלץ מאוד לאכול עמילנים המכילים כמות גדולה של סיבים. זוהי המלצה המתאימה לכל גיל.
- עודף עמילנים בגוף הופך לשומנים. מחסור בעמילנים גורם להתפרקות חלבונים ובמקרים קיצוניים לדלדול השרירים. תפריט שאינו מאוזן עלול לגרום לנזק בגוף ולכן חשוב לכל אחד לבנות תפריט יומי מאוזן בעזרת דיאטן מוסמך.
- כל אחד מאתנו צורך במשך השנה בממוצע כשישים קילו סוכר. אילו היינו מוותרים על הסוכרים היינו רזים יותר, בריאים יותר ויפים יותר. הסוכר גורם למחלות שונות ולנזקים בגוף, ולכן מומלץ להימנע עד כמה שאפשר מאכילת פחמימות פשוטות.
מהרשת.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה