יום שבת, 14 בפברואר 2015

כוסמת - כדאי לדעת!!!



 
פורסם ב-14 בפברואר 2015, 7:36 במדור מתכונים
 

Fagopyrum esculentum field jp.jpg
 
שדה כוסמת
מיון מדעי
ממלכה:צומח
מערכה:מכוסי הזרע
מחלקה:דו-פסיגיים
סדרה:ציפורנאים
משפחה:ארכוביתיים
סוג:כוסמת
מין:כוסמת
 
 
 
כוסמת
כֻּסֶּמֶת (שם מדעיFagopyrum esculentum) היא צמח חד שנתי שמקורו במזרח אסיה. הכוסמת המגיעה למטבח שלנו היא למעשה הזרעים של הצמח. כיום גידול הכוסמת מתרכז למעשה ברוסיה ובסין. ויקיפדיה.
הכוסמת עשירה בברזל, אבץ וסלניום. היא עשירה בנוגד חימצון.
טעות לחשוב כי לכוסמת יש קשר לכוסמין המיועד לאפית לחם. הכוסמין מכיל גלוטן ונחשב ממשפחת הדגנים.

בצרפת נפוץ השימוש בקמח המיוצר מהכוסמת  להכנת חביתיות "Galette de sarrasin",
בספרד קמח הכוסמת נקרא "קמח שחור" (harina negra).
ברוסיה ומזרח אירופה מכינים מהכוסמת תבשילים מלוחים והיא נקראת קאשה.
 משמשת להכנת בליני במטבח הרוסי.
 ביפן משתמשים בה להכנת איטריות.
באיטליה מיועדת  להכנת פסטה הנקראת "פיצוקרי" .
חשוב לדעת כי הכוסמת אינה מכילה גלוטן ולכן יכולים להנות ממנה אלה הלוקים בצליאק.
יש בה שפע של עמילן (פחמימה), חלבון ומעט מאד שומנים, חומצות אמינו שיש להם ערך רב.


מתכון להכנה ביתית  (ראה תמונה רצ"ב)
2 כוסות כוסמת מסוננת אחרי שהושרתה שעה במים.

לאדות בצל גדול עד שמשחים. להוסיף 4 שיני שום חתוכות
2 עגבניות בשלות חתוכות לקוביות להוסיף לבצל.
1 גמבה קוביות קטנות להוסיף לסיר
קופסת פטריות חתוכות ומסוננות.
נחשי גזר (בעזרת הקולפן ).
לאדות היטב את כל הנ"ל.
להוסיף לסיר את הכוסמת. לכסות במים ולבשל בסיר מכוסה.
+
כמון, כף אבקת מרק עוף, תבלין קוסברה,מלח

כשהמים נספגים לכסות הסיר במגבת כמו בבישול אורז.


בתיאבון.



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

חלון חיפאי בזריחה.

אני מאלה משכימי קום. לא מסוגלת לוותר על נפלאות זריחת הבוקר. בכל בוקר מראה אחר המזכיר את בריאת העולם. המראה משתנה במהרה. התמונות הללו צולמו ב...