מתכון לפיתות
המצרכים -
1 קילו קמח
2 כפות שטוחות שמרים יבשים
2 כפות סוכר
כף מלח דק
מי ברז לפי הצורך (משתנה עם סוג הקמח)
רבע כוס שמן
רבים פוחדים מעיסוק בשמרים.
האמת זה הכי פשוט בעולם.
צריך להתגבר על הפחד וזה הופך לשגרה.
למען האמת הבצק הוא בסיסי ומתאים ללחמניות, לחמים, פיתות, בייגלה.
השוני הוא בסוג הקמח שבחרתם.
מטעמי בריאות אני משתמשת בקמח מלא, שיפון, כוסמין או כפרי.
דרך העיבוד הראשוני היא דומה.
אני מכינה לחם בתבנית גדולה.
לחמניות קטנות.
בייגלה שדורשים טבילה במים לפני האפיה.
פיתות - הכנתם דומה ללחמניות אבל מרדדים את הבצק אחרי התפחה לכדורים.
אופים בתנור חם של 200 מעלות. מציצים בפלא כיצד הפיתה תופחת לבלון
ואח"כ נוחתת, אבל הכיס כבר נוצר.
ממש פלא.
נסו ושתפו אותי איך יצא.
רק טוב!
תודה יקירה
השבמחק