יום רביעי, 29 ביוני 2022

סלט תפו"א, מתכון בקלי קלות.


תוספת אהובה עלי במיוחד.
זכרונות מבית ההורים...
מנה שאבי היה ממונה על הכנתה.
מה שבלט בסלט שלו...היה הרבה שמיר וביצה קשה.
הטעם זכור לי היטב ומעורר געגועים
למרות שאבא ז"ל עזב אותנו כבר לפני 26 שנה.

אז היום כשהגעגועים ביקרו אצלי
נכנסתי למטבח והכנתי קערת תענוג שכזו.
בבית קראנו למנה - סלט מיונז, סלט תפו"א, סלט רוסי.
ואיך אתם קוראים לו?

מתכון ואופן הכנה...
בדרך הכי הכי קצרה.

2 תפו"א גדולים אדומים חתוכים.
1 גזר חתוך קטן.
להכניס לפיירקס עם 2 כפות מים למיקרו ל-10 דקות בדיוק. לקרר.
ביצה קשה אחת. קוביות.
1-2 מלפפונים חמוצים קוביות קטנות.
כף שטוחה חרדל דיז'ון.
כף גדושה מיונז.
2-3 כפות מי המלפפונים.
לערבב היטב. להתענג.....

אני אוהבת במיוחד. ואתם????

(אין צורך בתוספת מלח, אלא אם אתם אוהבים).

בתיאבון.

 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

ביאליק מונצח בשדרות ח"ן רחובות

  בילדותי גדלתי ברחובות. כל חזרה למקורות מפגישה אותי עם העבר וגורמת להתרגשות.   כך זה אצלי.                 שדרות ח"ן (ע"ש חיים נח...