יום שבת, 3 בספטמבר 2022

עוגת אפרסקים קייצית.


 

                              קיץ. חם. הפירות הם הנחמה שלנו.

                      בכל מיפגש בדוכן הפירות, אנחנו בוחרים בשפע

                                        שקשה לעמוד בפניו.

                        אבל.........החום הכבד לא מאריך את חייהם.

                     בבוא יומם ניתן להכין מהם קומפוט (מרק פירות קר)

                                   ריבות ועוגות פרי נפלאות.

                     את העוגה הר"מ, ניתן להכין משזיפים, אגסים וכל פרי אחר.    

                               


                                     מירשם ואופן הכנה

                                     במיקסר יד להקציף

                                      2 ביצים

                                      חצי כוס סוכר

                                      חצי כוס שמן


                                      להוסיף -

                                      גרידת לימון

                                      מיץ מחצי לימון טרי.  

                                      יוגורט/אשל/שמנת/גיל 200 מ"ל

                                      1+3/4 כוסות (חד פעמי חם) קמח תופח


                                     פרי

           3 אפרסקים חתוכים לפרוסות דקות

להוסיף כף שטוחה קינמון

+כף סוכר/שקית סוכר וניל

לערבב היטב.


לשמן תבנית פיירקס.

מחצית מהעיסה לשפוך לתבנית

לפזר פרוסות האפרסקים

מעליהם מחצית השניה של העיסה.

לפזר מעט קינמון וסוכר.


לאפות בתנור שחומם מראש עד אשר העוגה משחימה.

טמפ' 170 מעלות.


מומלץ לשמור את העוגה במקרר.
כך תאריך ימים.
עוגה רכה וטעימה.  תהנו.


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

מראות מיפן

                                            לא, אני לא ביפן למרות שרציתי.                           המקום הקסום  הזה מעורר בי סקרנות.       ...