קלוריות (kcal) 76 |
מסקר שאני עורכת מדי פעם בקרב מכרי...
עולה....
חלקם לא מכירים את הטופו ואינו בסל הקניות
רבים מגיבים בשפת גוף הסולדת מהטופו
קונים אבל לא מרבים לגוון ולא מכירים את האפשרויות הרבות להכנתו.
היכרות ראשונה עשיתי עם הטופו בעת שגרתי בניו יורק
לפני 30 שנה.
בחנות הירקות והפירות השכונתית בניהול קוריאני
גיליתי ירקות שלא הכרתי בארץ.
לא התביישתי לשאול ולהעשיר את הידע הקולינרי שלי.
רציתי לדעת עוד ועוד ולנצל את התקופה הזו.
שם נתקלתי בקערות מתכת ענקיות (מי זוכר את הפיילה של ילדותנו?
שהיתה תחליף בריכה בחצר הבית?)
שם, בתוך מים, שחו להם גושים לבנים מרובעים
ואני לתומי חשבתי שזו גבינה בולגרית...
פניתי למלוכסן שמולי והבעתי תמיהתי כיצד "הגבינה" אינה
מתקלקלת בטמפרטורה שרחוקה מזו במקרר.
הוא בסבלנותו, עשה לי היכרות עם הטופו המוזר.
יצאתי מהחנות עם גוש שכזה והוראות הכנה.
היתה זו תוספת לירקות מוקפצים כמובן.
מטבח אסיאתי שכל כך אהוב עלי.
במהלך השנים גיליתי וניסיתי עוד ועוד מתכונים.
אחד מהם שאני ממש אוהבת ומהוה הצלחה לשמה...
הוא שווארמה טופו.
ודאי תשאלו "הרי אלה 2 מילים שאינן מתחברות, אם לדייק הן הפוכות"
שווארמה היא מעולם הבשרים
טופו - מעולם הטבעונות.
אז בואו נתחיל ואז הכל יובהר......
נתחיל עם חבילת טופו בטעם טבעי ונחתוך לפרוסות דקות
על מנת להגדיל את שטח הפנים בהשרייה בתבלינים.
בקערה להכין מישרה תבלינים
מלח
פלפל
כף כמון
כף תבלין שווארמה
כף שמן
כף צ'ילי
לערבב היטב ולהכניס הטופו תוך כדי עירבוב
לתת לנוח.
(אפשר גם למשך לילה)
לחתוך רצועות מ-2 בצלים
ולהשחים במעט שמן
עד אשר ישנו צבעם.
להוסיף הטופו המתובל לבצל המושחם
להמשיך לבשל יחד כרבע שעה.
כשמוכן - אפשר למלא פיתה בכל הטוב הזה.
או להניח על מצע של אורז.
או לערוך על צלחת לצד ירקות טריים.
אחרי שתהנו, תשנו דעתכם על הטופו
ולא תשדרו רתיעה בשפת הגוף שלכם
כי פשוט חששתם לנסות.
חיפשתם חלבון? סידן?
קיבלתם!
בתיאבון לכם.
שתפו איך היה לכם. מחכה לשמוע.
תודה על המתכון
השבמחקאני לא נמשך לשווארמה אבל אולי אנסה...