יום שלישי, 27 ביוני 2023

מוקפץ ביתי - מתכון.


                                                        


              האוכל האהוב עלי במיוחד הוא אסייאתי.      

טעמי הסויה, הסילאן, שמן השומשום והצ'ילי

כשהם נפגשים יחדיו

יוצאים בריקוד בחלל הפה

ואז אני מתענגת על כל ביס בהנאה מרובה.


מתכון ואופן הכנה.

להשחים בצל עד לקירמול.

להוסיף רצועות פלפל אדום/כתום.

פרוסות דקות של פרחי כרובית טריה.

רצועות ארוכות של גזר וקישואים.

רצועות דקות של כרוב.

פטריות שמפיניון טריות.

להקפיץ כל הנ"ל עד לריכוך התחלתי.

להוסיף קוביות טופו או חזה עוף.

לצקת כף שמן שומשום. 2-3 כפות סויה.

2 כפות סילאן.

אבקת שום.

מלח לפי הטעם.

כף חמאת בוטנים.

2 כפות צ'ילי חריף/מתוק/חמוץ

באש גדולה להפוך ולכסות המוקפצים ברוטב.

לכבות את האש

להעביר לקערה ולהתענג כמוני.

ניתן להגיש על גבי מצע של אורז, או איטריות אורז/שעועית אסיאתיות. 

טעים במיוחד עם אטריות אודון מוכנות.  


בתיאבון!           


                     נ.ב  ניתן להקפיץ ברוקולי, חצילים, נבטים...כל מה שאוהבים. 

              לפזר למעלה בוטנים מרוסקים.    

                                                             החגיגה בעיצומה.             

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

לחמניות כוסמין מלא.

                                          רק באפיה ביתית יודעת מה המרכיבים                            יודעת שאין חומרים מיותרים.            ...