יום ראשון, 11 בדצמבר 2022

פלאפל תוצרת בית


                                    

                                    מישהו מכם אינו אוהב פלאפל?

                              אצלי הוא במקומות הראשונים של העדפה.

                              מכינה אותו תמיד באפיה, להימנע מטיגון.

                            הפעם נכנעתי לבקשת הסביבה והנה התוצאה.


                                         מתכון ואופן הכנה

                                להשרות חומוס למשך הלילה.

                         בתוספת מעט סודה לשתיה למטרת ריכוך.

                    למעבד-מזון להכניס 3 כוסות חומוס מושרה ושטוף.                                                              לא מבושל כמובן.  

                                                 בצל יבש

                                               5 שיני שום

                               צרור פטרוזיליה וכוסברה (לא חייבים).

                                    כף כמון, מלח ופלפל לפי הטעם

                                           חצי כפית אבקת אפיה.

                                             3 כפות פירורי לחם.

                                   לטחון במעבד עד ליצירת עיסה.

                                   לעתים יש להוסיף 2-3 כפות מים.


                              להעביר לקערה ולהכניס למקרר לחיבור טעמים.

                           אין הגבלה בזמן הקירור. החל משעה ואפשר ליום.


                                 לחמם שמן, להכין כדורים בידיים רטובות

                                        או במכשיר יעודי לפלאפל.

                              כשמוכן להעביר למסננת או על נייר סופג.


                                      הצלחה מובטחת. בתיאבון.

תגובה 1:

מראות מיפן

                                            לא, אני לא ביפן למרות שרציתי.                           המקום הקסום  הזה מעורר בי סקרנות.       ...