יום שלישי, 12 במרץ 2024

בורשט בטעם של בית ההורים

 



                        יש מראות וטעמים שיחזירו אותך מיד לזיכרונות

וגעגועים לבית ההורים.

למרות שחלפו השנים והם תמיד חסרים

המאכלים שהורגלת אליהם

יעלו בך תחושת אושר ודמעות בעיניים.


כך קרה לי אמש

כשנשלחה לי תמונה של צלחת בורשט מהבילה.

המרק האדום אדום הזה

שסלק משתלט עליו וצובע אותו בצבעים עזים.

ברור, יש מרשמים רבים ושונים.

ניסיתי לשחזר את הכי דומה למקור.


  • מצרכים ואופן הכנה. - בורשט
  • 1 בצל קצוץ לאדות עד השחמה קלה.
  • לרסק 3 גזרים במעבד מזון בפומפיה גסה.
  • לרסק סלק במעבד בפומפיה גסה
  •  להוסיף לבצל ולהמשיך לאדות יחד.
  • למלא את הסיר במים רותחים ולהוסיף את השאר
  • 2 גבעולי סלרי עם העלים, לקצץ
  • חצי כרוב קטן  פרוס דק
  • פלפל אדום חתוך לקוביות קטנות
  • 4 שיני שום, פרוסות
  • 2 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות
  • 3 כפות עגבניות מרוסקות
  • כף שטוחה סוכר חום
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • כף גדושה אבקת מרק עוף
לאחר ההרתחה לבשל על אש קטנה. יש המוסיפים לימון, כף חומץ. 
טעמתי ואהבתי בלי.
בתיאבון.
                                      
                                 
                                 

                               





תגובה 1:

אין לי ארץ אחרת. ביקור בנוף הגליל.

                                                        מזה שנים שלא עליתי על מטוס יצאתי לתור ארצות אחרות. נהנית לגלות כאן, מקומות קסומים של...