יום שבת, 9 במרץ 2024

ממולאים משמחים בימי חורף אפורים.


                                                    

מי מכן פוחדת מהכנת ממולאים?
מי חושבת שזה רק לשפים מדופלמים?
מי?

תודו, שאין מנה מנחמת כמו מנת ממולאים
בימים קרים ואפורים.
עם השנים מבטיחה לכן/ם
שזו מנה קלה שבקלים.
 




בחרו פלפלים קטנים.
קפדו ראשם והרחיקו גרעינים.
מקמו אותם בסיר, עדיין ריקים.
כשהחצילים גדולים
חוצים לאורך ונוצרות מאין סירות.




השרו כוס וחצי אורז
חצי כוס בורגול דק.
בנתיים במעבד מזון...רסקו...
בצל+גזר+קישוא+2-3 שיני שום+עלי סלרי.
סננו את האורז ושיטפו היטב.
הוסיפו הירקות הקצוצים.
תבלו במלח, פלפל, כמון, פפריקה, בהרט.

מלאו את הפלפלים.

הכינו רוטב מעגבניות מרוסקות, כף אבקת מרק
מלח, פלפל, מים לדילול.
צקו סביב עד גובה הפלפלים.
הוסיפו עלי סלרי, בין הפלפלים.
הביאו לרתיחה ובשלו עד לריכוך.  



                                                  

                                               בתיאבון.
                עכשיו ספרו לי.....היה קשה? היה טעים? היה כדאי?

תגובה 1:

  1. תודה רבה לך על המתכון הטעים. זה לא קשה, ואני במיוחד אוהב את טעם הפלפל הממולא והמבושל כשיש בו אורז. אני מעדיף מילוי בשרי, או מילוי מבית אבי: אורז, שמיר, פטרוזיליה, כוסברה, עלי סלרי קצוצים דק, צימוקים או חמוציות שטופים היטב, צנוברים, בצל קצוץ דק ושום מרוסק. מערבבים את כל חומרי המילוי וממלאים. פלפל, עלי גפן, עלי כרוב, עלי סלק, תרד -ג'מבו. קל וטעים.

    השבמחק

אין לי ארץ אחרת. ביקור בנוף הגליל.

                                                        מזה שנים שלא עליתי על מטוס יצאתי לתור ארצות אחרות. נהנית לגלות כאן, מקומות קסומים של...