יום שלישי, 27 ביוני 2023

מוקפץ ביתי - מתכון.


                                                        


              האוכל האהוב עלי במיוחד הוא אסייאתי.      

טעמי הסויה, הסילאן, שמן השומשום והצ'ילי

כשהם נפגשים יחדיו

יוצאים בריקוד בחלל הפה

ואז אני מתענגת על כל ביס בהנאה מרובה.


מתכון ואופן הכנה.

להשחים בצל עד לקירמול.

להוסיף רצועות פלפל אדום/כתום.

פרוסות דקות של פרחי כרובית טריה.

רצועות ארוכות של גזר וקישואים.

רצועות דקות של כרוב.

פטריות שמפיניון טריות.

להקפיץ כל הנ"ל עד לריכוך התחלתי.

להוסיף קוביות טופו או חזה עוף.

לצקת כף שמן שומשום. 2-3 כפות סויה.

2 כפות סילאן.

אבקת שום.

מלח לפי הטעם.

כף חמאת בוטנים.

2 כפות צ'ילי חריף/מתוק/חמוץ

באש גדולה להפוך ולכסות המוקפצים ברוטב.

לכבות את האש

להעביר לקערה ולהתענג כמוני.

ניתן להגיש על גבי מצע של אורז, או איטריות אורז/שעועית אסיאתיות. 

טעים במיוחד עם אטריות אודון מוכנות.  


בתיאבון!           


                     נ.ב  ניתן להקפיץ ברוקולי, חצילים, נבטים...כל מה שאוהבים. 

              לפזר למעלה בוטנים מרוסקים.    

                                                             החגיגה בעיצומה.             

כתיבה מאתגרת.

 

                                

                                                 

                                     מאז ימי הקורונה, נצמדתי לזום כמו דבורה לצוף.

                               שם גיליתי עולם ומלואו והתמכרתי לזמזום המילים.

                            התוודיתי למשימות נפלאות, המשחררות את היד לכתיבה

                                         ואת הראש לרחף בעולם הדימיון.


                                   והתרגיל הפעם.........(כל הזכויות שמורות לדניאל וייל המנחה האגדית).


חברו טקסט מהמילים הבאות -  ענף, מחשב, כף יד, אש, ציפיתי


על הגז עמד סיר מהביל של מרק. דאגתי שיהיו בו די מים שלא יחרך. 

עזבתי את זירת המטבח בה אני מבלה הרבה מדי מדי יום, 

לא אני לא מתלוננת.....אני ממש אוהבת. 

אבל......חלמתי על מעט שלוה מול מסך המחשב בחדר המרוחק מהמטבח.

 בערה בי אש, אש של כתיבה בבלוג שלי אותו אני מטפחת מזה שנים מספר. 

כף היד שמכאיבה לי לאחרונה הכבידה עלי את הכתיבה אבל לא נכנעתי לכאב הטורדני הזה.

 התיישבתי על הכסא המרופד, הבטתי מבעד לחלון על העץ שעטה עלים ירוקים טריים כל כך. 

על ענף אחד מענפיו, התקוטטו שני עורבים בקולי קולות מפלחים את השקט של הכרמל הירוק.

 ציפיתי למעט שקט והם הפרו אותו ללא התחשבות בסביבה הדוממת.

 לא איפשרתי להם לנצח. 

המשכתי בכתיבה שגורמת לי כל כך הרבה הנאה. סיימתי את המלאכה.

 גם המרק החם, חיכה לי ושמח לקראתי בשובי.



גישה לבלוג  -   
https://osnatbar.blogspot.com/

פיצה ביתית בקלי קלות - מתכון רצ"ב

                                                                  

 

                   מתכון פשוט להכנת בצק לפיצה במעבד מזון.    

  כף שמרים+כף שטוחה סוכר לערבב יחד. 

להוסיף 2 כוסות קמח כוסמין/כפרי/לבן,

 להפעיל את המעבד ולערבב החומרים היבשים. 

להוסיף כחמש כפות שמן רגיל + כוס מים + כף שטוחה מלח ולהפעיל שוב את המעבד. 

הבצק צריך להיות רך.

 להוסיף עוד כחצי כוס מים לפי הצורך. כל קמח דורש כמות מים אחרת.

 ללוש כ-7 דקות לתת לגלוטן להשתחרר.  לבדוק שהבצק רך. 

מעליו לפזר עוד קצת קמח ולתת לנוח 

אפשר להתפיח בתוך המעבד. או בקערה גדולה ולכסות במגבת.  

אחרי שתפח להוציא את האויר מהבצק.  

לרפד תבנית אפיה בנייר. לפזר סולת 

לשטח את הבצק באצבעות או במערוך שיכסה את כל התבנית. 

 למרוח רסק+אורגנו+מלח+אבקת שום.

 לפזר גבינה צהובה.

 למעלה עגבניה, בצל, זיתים, פלפל, תירס, פטריות. 

לאפות ב-180 מעלות.  

בתיאבון

                                            


                 

יום שבת, 3 ביוני 2023

נוסטלגיה במדים

                                                         




                                                         נכדי הבכור לבש מדים.

                                         בגאוה של נער בן 18

                           שרק לאחרונה חבש את ספסל הלימודים.

                                        התרגשות אחזה בי.

                                        דמעות זלגו מעצמן.

                                              רק נולד!!!

                                    כיצד חלפו להן השנים?

                          חושבת עליך אבא שלי זכרונך לברכה.

                                       נטעת בי גאוה לצבא. 

                                          למדים. לדרגות.

                              ליוויתי לתפקידים משמעותיים את הבנות.

                            היו ימים שמחים, מאתגרים וגם רוויי דמעות.

                            יציאה מאיזור הנוחות, מהמיטה החמה.

                                    לאוירה של משמעת לא קלה. 

                                     השנים חולפות. דור אחר דור

                                            מתהדר במדים.....

                         ואני שוקעת בזכרונות מבין דפי האלבומים.

                             גם אני הייתי שם. בבסיס חיל האויר.

                             במשרד האפור הנושק למסלול הטיסה.

                                שכל המראה, מרעידה את השטח

                                         מלווה בקצת מתח.

                                  נוברת בתמונות של פעם.......

                                       

                       כאן בתמונה יציאה לטיסה עם הרופא של הנשיא שזר לחנוכת  כביש הערבה. 
                                   אני דיילת ח"א. עם צווארון מעומלן ושיער אסוף בקפידה, ברוח התקופה

                                געגועים לימים של חיים צעירים

                                         של חוויות מרגשות...

                                      נותרו -  זיכרונות עמומים.

                                     ותמונות מעטות באלבומים.

                                   



                                 

יום שלישי, 30 במאי 2023

המאפייה הביתית בפעולה....






אני רגילה שאתם שואלים שוב ושוב למתכון.
אז תדעו לכם, שהכנת לחם היא פשוטה בתכלית.
הבצק הוא בסיסי....
מה שמשתנה הוא הקמח.
קמח לבן נותן תוצאות הכי טובות.
אבל........הוא פחות בריא.
תמיד עדיף שיפון/קמח מלא/כוסמין.
כמות המים משתנה בהתאם.



מתכון
 כף שמרים יבשים
כף שטוחה סוכר
4 כוסות קמח מלא/כוסמין
תמיד טוב לערבב קמחים.
במעבד מזון/מיקסר לערבב היטב.
להוסיף רבע כוס שמן
כף שטוחה מלח.
להתחיל להוסיף מים פושרים לפני הצורך
תוך כדי לישה, עד שנוצר בצק שנפרד מהדפנות.
לישה לשחרור הגלוטן אורכת כ-7-8 דקות.
בסיום להוסיף גרעיני חמניה/בצל מיובש/זיתים ועוד.
אפשר קימל, פשתן, תבלינים, 
 הבצק חייב לנוח כשהוא מכוסה.
כדאי לכסות במגבת.
זמן ההתפחה תלוי בטמפרטורת החדר.
בקיץ כחצי שעה.
בחורף יותר.

בשלב הבא....נלוש שוב להוצאת האוויר.
ניצור לחמים או לחמניות.
נניח על תבנית עם נייר אפיה.
כאן מתחילה ההתפחה השניה.
לקראת האפיה בתנור מחומם ב-200 מעלות
להתיז/לרסס מים על הלחמים
לאפות עד שמתקבלת קליפה קשה ושחומה.
תם ונשלם.


בתיאבון!
















 

יום שבת, 27 במאי 2023

כרטיסי ברכה בסטים......של השראה.


מאז תקופת הקורונה התמכרתי ל-זום.
זה התחיל בהפתעה גדולה
מדיה חדשה ולא מוכרת.
התאהבתי מיד.
שמיעת הרצאות, סדנאות והדרכות
מבלי לצאת מהבית.
מבלי להתלבש ולחכות לאוטובוס בתחנה.
מבלי להירטב בגשם
להזיע ולהסתתר מהשמש.
לשבת בכסא נוח עם קפה ובקבוק מים
ולהקשיב......להנות.
זו המתנה הגדולה ביותר שזכיתי לה.
מצאתי עצמי מדי יום בוחרת לי שיעור חדש מעניין.
רושמת ביומן ומתארגנת לשיעור כמו תלמידה טובה.
כמו שפעם הייתי.
דואגת לא לאחר לשיעור.
מכינה את הקלסר ומסכמת כל שיעור בקפידה.
לעיתים כשיש שיעורים חוזרים
אני פשוט מכינה כרטיסים.
סטים של כרטיסים.
זה הסט הפעם.
מינימליסטי, קוים נקיים.
שונים מתמיד, אבל משמחים.










                        הנאה כפולה.....האזנה/הקשבה ויצירה בצידה.

                                        עבורי זה שילוב נפלא.

                               מעניין מה תביא איתה המוזה בסט הבא.

יום שני, 22 במאי 2023

בובות סרוגות!

 




מי אמר שיש רק בובות?.
יש גם בובים - עכשיו אתם יודעים!
אז נכון שהם עומדים עם ידיים בכיסים.
יכלו להיות קצת יותר חרוצים.
עומדים ובוהים.
על מה הם חושבים?
על מי מביטים?


ופה יושבים בחבורה.
על הספה.
צופים בארוויזיון...
המומים מנועה קירל.
מחשמלת את האוירה.
מחכים לתוצאה.



                                    חבורת הבנות התקשטה..

                                    רותי, חבשה את כובעה.

                                    עטתה צעיף פרחים לצווארה. 

                                    סרקה את שערה.

                                    קשרה את שרוכי נעליה.

                                    היא מוכנה ליציאה.

                                    רחלי, אספה את שערה בגומיה.

                                    לבשה אדום וסרט תחרה לראשה.  

                                    מיכל הקטנה בחרה בשמלה ארוכה.

                                     כובע צבעוני לראשה.

                                     תיק אדום על כתפה.

                                     בוקר בנות שהחליטו לצאת לבלות.      



כנראה שמאד מעניין שם.
גם אורי הצטרף.
התקשט לו בבגדים צבעוניים
גם הוא צופה בבנות.
מה אתם מתכננים?
שלושה בנים מסקרנים.
למה אתם שותקים?
נכון, אתם בנים!
לרוב שותקים.......
זה המסר שקיבלתם מההורים?
לבנים אסור לחשוף רגשות?
פחות לדבר, לעצור את הדמעות!



על הספה נותרו ארבעה.
הבנים והבנות יצאו לבלות.
נשארו הדובים והארנבות.

חבורה שכזאת.



                                          חבורה צבעונית.

                                 רק אמש היו חוטים על המדף.

                                מסרגה אחת, לעיתים שתיים

                                  וזוג ידיים......

                                             נתנו להם חיים.

                                                       הבעות ומבטים.

                                         











יום ראשון, 21 במאי 2023

תרפיה ביצירה.





קשה לתאר מה הוא עולם היצירה עבורי.
אתם עושים ספורט? מדיטציה? צועדים? מכורים לסרטים תורכיים?
כל אחד ועולמו הוא.
כל אחד עושה את הבחירות שלו.
כל אחד יודע מה טוב עבורו.
מה מרגיע אותו.

הרצון לדעת עוד ועוד גרם לי להתנסות בענפי יצירה רבים.
מה גיליתי על עצמי?
שאני אוהבת לעסוק בחומרים רכים, נעימים למגע.
כמו ריקמה, סריגה, יצירה בנייר
לא ויתרתי על התנסות שנים בפימו.
לישה, ריכוך, רידוד, אפיה.
התנסיתי בעיסת נייר טבול בדבק.
בקרמיקה....אוף כמה ליכלוך.
בציור וצבע.
בחריזת חרוזים.
יצירה בקפסולות קפה.
 כל תקופה הובילה אותי למסלול שונה.
זה קרה בעיקר בשנות העבודה הרבות וצבירת מתח לא סביר.
אחריות, לחצים, דאגה, חוסר שקט.
ועכשיו....אחרי הפרישה.....
שקט לי, רגוע, לפעמים לבד (בעצם לרוב)
ואז אני שוב נמשכת לקופסאות שאריות הנייר
החותכנים, הדבק, המספריים
שוקעת לי לעולם של דמיון ויצירה.
רגעים של אושר והנאה.






















                                                            מספר כרטיסים של הימים האחרונים.

                                                     פשוטים אולי, אבל אותי הם משמחים.

                                                   לא עוד ברכות כתובות על נייר ממו צבעוני.

                                                         השקעה הקפדה והנאה שבנתינה.

יום חמישי, 18 במאי 2023

טוסט טונה אפוי. - מתכון!


                            בטוחה שאתם מתבוננים וחושבים שזו מצה.

                            אז לא...........ממש לא............

                   קראתי ברשת על מאפה טונה וכרגיל הייתי חייבת לנסות.

                                                                            ממליצה.

                                              מתכון

                               קופסת טונה קטנה 

                               ביצה אחת.

                               2-3 כפות קוטג'


                                                                         זהו!!!!!!!!!


                         ועכשיו - לערבב את 3 המרכיבים היטב. לא להוסיף דבר.

                              לחמם טוסטר לחיצה.......להניח נייר אפיה כפול.


                                                  


                                לשטח העיסה בין דפי הנייר ולסגור!

                             לאפות עד אשר משחים ומתקשה לטוסט.


                                              ארוחת חלבון מופלאה..

                                                          נסו ותהנו.

יום שני, 15 במאי 2023

לזניה ביתית קלה להכנה.

 



                                           לאחר צפיה בסרטון של תומר תומס על הכנת לזניה

                                נכנסתי למטבח ובהשראתו עם שינויים גדולים הכנתי לזניה משלי.


                                                  חומרים ואופן הכנה

                                                    כמה קלה להכנה ללא בישול מקדים.

                                                 הכנתי בתבנית פיירקס מלבנית. מריחה בנטורינה ולעבודה.

                                            חבילת פסטה (לי היתה פסטה פרפרים)

                            תומס מדבר על דפי פסטה. (לא היו לי).

                                               קערה אחת

                                   קופסא של 500 גר' גבינת סקי 5%

                                                     קוטג' . 

                                         אפשר גם שמנת 9%

                                     לתבל במלח, פלפל ואבקת שום.

                                              בקערה אחרת

                             עגבניות מרוסקות טריות או שימורים

                          לתבל באורגנו, בזיליקום, מלח, שום, פלפל.

                                 לכסות התחתית בשכבת פסטה.

   להניח מחצית מהגבינות ומעליהן מחצית מרוטב העגבניות.

         לכסות שכבה נוספת של פסטה (לא מבושלת)

               מעליה שארית הגבינות והעגבניות.

            לפזר עוד מעט מהבזיליקום ואבקת שום.

                לכסות בנייר אפיה שהורטב וקומט.

            מעליהם לאטום בנייר כסף או שקית קוקי.

            לאפות בתנור שחומם מראש ב-170 מעלות.

     אחרי כחצי שעה להסיר הנייר ולאפות עד למעט השחמה.

                                       בתיאבון. קל וטעים.


                                                            

אורז מועשר

                                                               אורז בבתים רבים ובעיקר בארצות המזרח מהוה מרכיב מזון מרכזי. נוהגים להגיש אותו ...