01/12/2010 בול
כשכתבתי אמש את הרשומה על "האדום האדום הזה...."
חשבתי על אדום נוסף, אדום לוהט...וגם חריף (בד"כ).
לו רק הייתם טועמים מהפלפלים שלי - תוצרת עצמית...הייתם צריכים מיד להזמין
כבאית עם צוות כבאים!
פפריקה כידוע עשויה מטחינת פלפלים אדומים יבשים!
פפריקה, או בשמה האחר פלפלת, היא תבלין בצבע אדום המופק על ידי טחינה של פלפל צ'ילי לאבקה. בשפה ההונגרית "פפריקה" מציינת כל פלפל שהוא.
צמח הפלפלת, בשמו המדעי capsicum anuum, הוא למעשה זן מתורבת של צמח פלפל צ'ילי, ממשפחת הסולניים, שמקורו בדרום אמריקה, והוא נפוץ בבישול האינדיאני והדרום אמריקאי ואומץ גם במטבח הצפון האמריקאי. הזן המתורבת אומץ באהבה במטבח ההונגרי והוא מחומרי היסוד בבישול זה. .
קיימים שני סוגי פפריקה:
פפריקה חריפה - הפלפלים נטחנים במלואם.
פפריקה מתוקה - הפלפלים נטחנים ללא הגרעינים והעורקים.
בארץ מגדלים פפריקה בעיקר בנגב הצפוני וכן בבית שאן.
הזריעה מתבצעת בסוף החורף והאסיף בסתיו. האסיף ממוכן ולאחריו מתבצע לקט ידני. כל היבול מיועד לייבוש ולטחינה במפעלים בישראל ורובו המכריע מיוצא למדינות מערב אירופה..
חברות התבלינים מוסיפות לעתים לתבלין הפפריקה הטחון פלפל אדום מסוג cayenne , על מנת לחזק ולהדגיש את טעמו. צרכניות עיקריות של פפריקה, מלבד ספרד והונגריה, הן טורקיה, מדינות יוגוסלביה לשעבר, וארצות הברית.
ביקור בשוק של בודפשט הפגיש אותי עם הפפריקה האמיתית הזו. הדוכן הזה היה
אחד מיני רבים מאד, קומה שלמה של פלפלים אדומים מיובשים ואריזות פפריקה מכל
הסוגים והמינים. מרהיב!!!
ולידו דוכן עם אוכל מוכן....תראו כמה יפה,נקי ומעורר תיאבון...אל תשכחו שזה שוק!
הידעתם?
קבוצת הפלפלים האדומים והפפריקה בפרט מכילה כמות גדולה של ויטמין C, אך הוא נהרס בתהליך העיבוד והייבוש. לעומת זאת מכילה הפפריקה, גם בצורתה המעובדת, בטא-קרוטן אשר הגוף הופך לויטמין A.
אז נכון...יש לי באדנית שיח פלפלים....
ומזן אחר....
בואו היזכרו ברשומה שאהובה עלי במיוחד!
אחרי לבטים רבים החלטתי שאת הכנת הפפריקה כהלכתה - אשאיר להונגרים!!!
מה אתם אומרים? ניסיתם להכין?
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה