יום שבת, 31 באוקטובר 2015

שניצל חצילים.

 
 
 
 
 



חצילים הם מעדן קבוע על שולחן האוכל בביתנו.
אין סוף להמצאות ולמתכונים.
אמש עמדתי מול חציל הבלאדי הענק
חשבתי בליבי...השבוע כבר היה לנו חציל בטחינה, אחד בחומץ ורסק עגבניות פיקנטי
וחצילים עם קוביות תפו"א.....
אז מה הפעם?
קדימה......קרש חיתוך, סכין, קולפן וקדימה
הראש היהודי כבר ימציא משהו גם היום.

תהליך ההכנה.
לרחוץ החציל היטב.
לקלף הקליפה.
לחתוך לפרוסות.

להכין עיסה בקערה.
 
ביצה אחת
חצי כוס קמח
2 כפות שמן
מלח, פלפל
מעט מים להכנת עיסה דלילה.

לטבול כל פרוסה בעיסה ולאחר מכן בצלחת עם שומשום.
להניח בתבנית אפיה גדולה, ע"ג נייר אפיה.
לסדר בשורות.
את העיסה הנותרת לשפוך מעל החצילים.
לפזר שומשום נוסף בנדיבות.

לאפות בתנור עד להשחמה.







אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

חלון חיפאי בזריחה.

אני מאלה משכימי קום. לא מסוגלת לוותר על נפלאות זריחת הבוקר. בכל בוקר מראה אחר המזכיר את בריאת העולם. המראה משתנה במהרה. התמונות הללו צולמו ב...