קציצות גזר ברוטב עגבניות!
את המעדן הזה הכרתי עוד בבית הורי
והוא היה אהוב עלי במיוחד.
מאוחר יותר האהבה עברה לבנותי.
גם לכם קורה שמתכונים אהובים לעיתים נשכחים?
זה מה שקרה עם המתכון הנוכחי.
מי שהעיר אותו מתרדמתו היה עופר..
איך?
הוא סיפר על מכונת מיץ הגזר שלו.
ואני הגבתי "תכין קציצות..." מהגזר המרוסק.
אז צריך הדגמה....אחרת איך יאמין לי החבר במרחקים?
המתכון
רסק גזר (את המיץ שתינו בהנאה גדולה)...מק"ג וחצי גזר קלוף וסחוט
או חצי ק"ג גזר מרוסק.
חצי כוס קמח מצות/פירורי לחם
2 ביצים
פטרוזיליה/שמיר
3 שיני שום
מלח, כמון, אבקת מרק לפי הטעם.
להכין קציצות ולאפות בתנור ב- 200 מעלות על גבי נייר אפיה. אין צורך בשמן.
וכך הן נראות אפויות!
בנתיים - להכין הרוטב!!!
5 כוסות מים
כוס רסק עגבניות
3 שיני שום מרוסק
שמיר
כף אבקת מרק
לבשל על אש קטנה.
לאחר הרתיחה להכניס הקציצות האפויות
ולשלוח אותן לצלול ברוטב.
להמשיך לבשל.
להוציאן בזהירות מהסיר
ולהגיש (בתוספת אורז - מומלץ).
בתיאבון
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה