יום שבת, 14 בספטמבר 2024

עוגת הפירורים בטעם של פעם.

מאת: גלשי


 



              
שוב חוזרת לחדר היצירה - המטבח!
 
לפתע צץ לו זיכרון ואפילו יכולתי לחוש 
טעם של פעם על קצה הלשון.
 
טעם של עוגת הפירורים והריבה שזכרתי מימים אחרים.
 
חיפוש מהיר ברשת ובמחברות המתכונים שלי, הפגיש אותי עם המתכון הבא!
 
100 גרם נטורינה רכה
 
3/4 כוס סוכר
 
קליפת לימון טרי
 
מעט תמצית וניל
 
 1/2 2  כוס קמח תופח
 
לערבב את כל החומרים במעבד מזון. 

יתכן והעיסה תראה "פירורית". 

אז להוריד  3/4 כוס מהפירורים הצידה.
 
לשאר להוסיף מספר כפות מים בזמן שהמעבד עובד. 
עד אשר יווצר גוש בצק אחיד.
 
לרדד את הבצק על גבי נייר אפיה, בעזרת מערוך.
 
למרוח ריבה, לפזר אגוזים, גרעיני חמניות, צימוקים, שקדים
 
לרסק על פומפיה את שאר הבצק. 

 (או לפזר את הפירורים)
 
לפזר קינמון ומעט סוכר.
 
לאפות ב-180 מעלות עד אשר משחים. לפרוס ריבועים. לקרר. 
לשמור בקופסה סגורה.
 
והרי התוצאות-
 


                                                                                              

                                                                             בתיאבון!  


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

כדורי עוף ברוטב. מתכון.

                                                                                                                                       חומרי...