יום שישי, 11 במרץ 2022

כעכים רכים - לא אלה המוכרים....

                                                                         


                                     כשפוגשים בהן בעיניים, מדמיינים מיד את כעכי עבאדי המלוחים והמוכרים.

                                    המתכון הפעם שונה לגמרי לגמרי. הביס אחר ורך יותר.

                                    הכנתי לא פעם כעכים כאלה, אך תמיד הציקה לי כמות השומן (חמאה, מרגרינה).

                                    יצאתי לפגוש מספר מתכונים ברשת ולהתאים לצרכיי.

                                    והתוצאה? 

                                    2 כוסות קמח כוסמין/או כפרי/או מלא

                                    כף אבקת אפיה.

                                    גיל או אשל או יוגורט או שמנת.

                                    כפית מלח.

                                                                   ללוש היטב לבצק רך ונעים.

                                                                   לא, אין ביצים ולא חמאה/שמן.

                                                                   לגלגל ולהכין כעכים.

                                                                   הם משחימים ונשארים רכים וישמרו על השיניים שלכם..


                                 לפעם הבאה, אמליח יותר, אוסיף כף שומשום ואולי אף מעט אבקת שום

                                               המטבח הוא חדר יצירה שגורם לי סיפוק והנאה.

                                                         בהצלחה גם לכם.  

                                       

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

"חג שמח" והוא כלל אינו שמח!

                                                                   שמים אפורים ללא גוונים אפור מונוטוני משקף את האפור העוטף את הלב. הרהורים ...