יום שלישי, 22 במרץ 2022

פיתות בגירסה ביתית.

  


                                                           אפיית לחמים הפכה למעשה שבשגרה

                                                כן, אני יודעת שרבים חוששים מאפיה ביתית. 

                                                       הכנת בצק הבסיס היא כל כך פשוטה.

                                                        התוספות משתנות. פשוט לנסות.

                                                   מי מצטרף אלי למטבח הניסיונות שלי?


                                                                           המתכון

     4 כוסות קמח כפרי/כוסמין

כף שמרים יבשים

כף סוכר.

לערבב היטב במיקסר/מעבד מזון

להוסיף כפית מלח

לערבב שוב להטמעה.

להוסיף רבע כוס שמן (כוס חד"פ למים)

כוס ו-3/4 מים (תלוי בקמח) לעיתים צריך להוסיף עוד רבע כוס.

ללוש יחד כ-10 דקות לפתיחת הגלוטן.

לכסות במגבת להתפחה של שעה לפחות.

ללוש בשנית להוצאת האויר.

לבצוע כדורים לפי הגודל שבחרתם.

על קרש מקומח לשטח כל כדור באמצעות מערוך

אפשר גם בעזרת האצבעות.

להניח להתפחה. לכסות במגבת.

לחמם מחבת גדולה, ללא שמן.

כשהיא חמה להניח "פיתה", היא תתפח עוד יותר.

להפוך לצד שני.

טדדם...הפלא מולכם.

תהנו.

נ.ב אפשר להוסיף תבלינים ולנסות טעמים.




תגובה 1:

"חג שמח" והוא כלל אינו שמח!

                                                                   שמים אפורים ללא גוונים אפור מונוטוני משקף את האפור העוטף את הלב. הרהורים ...