מעדן שכולם אוהבים
כרוב ממולא ברוטב לימון.
בואו נעבור שלב שלב.
מתחילים בריפוד תחתית הסיר בעלי כרוב.
מגררים בפומפיה ומפזרים קליפת לימון מגוררת על העלים
כרוב שלם מכניסים לריכוך במיקרו למשך 10 דקות.
מומלץ להסיר החלק הקשה בבסיס הכרוב.
בנתיים משרים כוס אורז במים.
שוטפים היטב ומסננים.
מכניסים לקערת עירבוב.
מרסקים במעבד מזון -
גזר אחד
קישוא אחד.
בצל אחד.
2 עלי סלרי עם הענף
3 שיני שום
מלח/אבקת מרק
כף שמן.
קליפה מגוררת מחצי לימון.
מערבבים את הירקות עם האורז.
מפרקים את עלי הכרוב שהתקררו והתרככו.
חותכים משולש מהחלק הקשה
מניחים על עלי הכרוב שבסיר ומרפדים את הדפנות.
לא זורקים. הכרוב מקבל את טעמי הלימון.
חותכים כל עלה לשניים
מניחים כף מהאורז והירקות
ומגלגלים לסיגר.
מניחים בצפיפות על גבי התחתית המצופה בעלים.
סוחטים מיץ מ-2 לימונים.
כף אבקת מרק
מלח לפי הטעם.
4 כוסות מים לדאוג לכסות העלים.
להרתיח ולהנמיך את האש לעוד כחצי שעה.
אם יש צורך, להוסיף מים רותחים
על מנת שישאר רוטב בסיר.
בתיאבון.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה